Google
Julkaistu 11.huhtikuuta 2013

Aamulehden lakkauttaminen tyrmistyttää

Kommentit
Lisää

Aamulehti kauheus pieni

(TAMPERE) Ilmoitus Tampereella ilmestyvän Aamulehden lakkauttamisesta on järkyttänyt lehden lukijoita ja muita medioita. Pääkirjoitussivulla maanantaina 8.4. julkaistussa tiedotteessa päätoimittaja Jouko-Jorma Jokinen-Pokkinen totesi, että Aamulehdellä ei ole enää tulevaisuutta.

Tiedotteessa todetaan, että maailma on muuttunut, mutta Aamulehti ei ole muuttunut mihinkään. Toimitukseen vyöryneistä myötätunnon ilmauksista huolimatta päätoimittaja pysyy kannassaan, että lehti on menettänyt mahdollisuutensa tulevaisuuden mediana.

– Aika ajoin on oikeutetusti kysytty, mikä on Aamulehden olemassaolon tarkoitus tänään. Käytännössä joka kerta, kun yritämme ottaa itseämme niskasta kiinni, ote lipeää. Pääkirjoitustenkin laatiminen on ulkoistettu Elinkeinoelämän keskusliiton ja kauppakamarin mainostoimistolle.

Tiedotteessa todetaan myös, että Aamulehdeltä puuttuvat johto ja johtoajatus. Analyysi on harvinaisen kovasanainen mutta oikeaan osunut, päätoimittaja huokaa.

– Toimituksessa on lahjakkaitakin ihmisiä, mutta kokonaisuus on liian kirjava ja tavoitteet ristiriitaiset.  Tämä on näkynyt muka uutisina, joissa ajetaan milloin minkäkin rakennusliikkeen etuja. Puolueettomuus ja tasapuolisuus eivät ole paljon painaneet, kun rahamiehet ovat pauhanneet. Välillä tuntuu, että meitä eivät erota Kauppakamari-lehdestä kuin urheilusivut ja Fingerpori.

Päätoimittajan päätä eivät ole kääntäneet edes kollegojen vakuuttelut siitä, että Aamulehden tilanne ei ole sen pahempi kuin muidenkaan mediatalojen.

– Aamulehti ilmentää laajemminkin sitä, miten ajastaan jäljessä ja lukijaa sekä sotkeva että aliarvioiva koko suomalainen mediakenttä nykyisellään on. Riippumatonta ja tasapuolista journalismia ei synny pörssikurssien tahdissa.

Tuhossa on kuitenkin uuden alku, Jokinen-Pokkinen uskoo:

– Suomalaisen mediakentän korjausliike voi alkaa siitä, että Aamulehden tilaajat etsivät muuta luettavaa – vaikka Demistä, Kirkkosanomista, Aviisista, Mustanaamiosta ja Tuulilasista. Vaihtoehtona on jatkaa hiipumista kohti surullista loppua.

Lakkauttamisuutiseen on reagoitu voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. Aamulehden muistoryhmä Facebookissa oli tänä aamuna kerännyt jo 7 811 tykkääjää.

Aamulehti perustettiin vuonna 1881. Vuodesta 1998 lähtien se on ollut osa Kalma Media -konsernia. Lehden lakkauttaminen ei vaikuta Haamulehden ilmestymiseen.

OIKAISU: Toisin kuin uutisestamme saattoi ymmärtää, Aamulehden pääkirjoituksessa 8.4. ei arvioitu lehteä itseään vaan valiteltiin, että äänestäjät eivät äänestä vain niitä puolueita, joita Aamulehden päätoimittajat pitävät sopivina. Aamulehteä julkaisevan konsernin nimi on Alma Media, ei Kalma Media. Pahoittelemme väärinkäsitystä.

Asiasta muualla:
Aamulehden pääkirjoitus 8.4.2013

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>