Google
Julkaistu 3.maaliskuuta 2013

Eduskunta ehtii sittenkin käsitellä homoavioliittolain

Kommentit
Lisää

Finnish_Parliament

(HELSINKI) Esitys tasa-arvoisesta avioliittolaista tulee eduskunnan käsittelyyn. Lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok) on onnistunut rukkaamaan valiokunnan aikataulua niin, että esitys voidaan valmistella. Laista päästäneen äänestämään jo syksyllä.

Ratkaisu löytyi, kun keksittiin siirtää keskustelu iPad-taulutietokoneiden kokouskäytöstä Haagin ihmisoikeustuomioistuimeen. Näin saatiin mahdutettua valiokunnan kokousaikatauluun tovi avioliittolain käsittelylle.

Holmlund on aikaisemmin kertonut, että lakivaliokunnan käsiteltävänä on niin paljon muita tärkeitä lakialoitteita ja EU-asioita, että esitys avioliittolain muuttamisesta joutuu odottamaan. Asiaa on harmitellut myös muassa perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

Valiokunta korostaa, että vastedes valiokunnassa käsitellään viipymättä kaikki kansanedustajilta saapuneet lakialoitteet.

OIKAISU 4.3.2013: Toisin kuin eilen virheellisesti kirjoitimme, lakivaliokunnan aikataulumuutos ei onnistunutkaan. Anne Holmlundin (kok) mukaan lakialoitetta ei käsitellä, koska silloin homoparit voisivat saada tasavertaisen adoptio-oikeuden eikä adoptiolapsia riitä heteropareillekaan. Arja Juvosen (perus) mukaan aloite on muuten hyvä, mutta sitä ei pidä käsitellä. Eikä valiokunta vastedeskään käsittele kuin ne aloitteet, jotka se itse haluaa.

Perheoikeudesta muissa medioissa:
Uusi Suomi 13.2.2013: Holmlund kertoo kantansa homoliitoista
Lakivaliokunta 10.11.2012: Keskustelu iPad-taulutietokoneiden käytöstä
Kaleva 3.3.2013: Perussuomalaisten Anne Juvonen äänesti prosessin vuoksi vastaan

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>