Google
Julkaistu 30.huhtikuuta 2013

Kimmo Sasi eroaa kokoomuksesta ja pyrkii lapsiasiavaltuutetuksi

Kommentit
Lisää

Kimmo Sasi (HELSINKI-TAMPERE) Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja tamperelainen Kimmo Sasi eroaa puolueesta ja etsii uusia tehtäviä lastensuojelun parista. Kimmokkeen suunnanmuutokselle hän kertoo saaneensa eduskunnan lähetekeskustelussa viime torstaina.

– Havahduin ajattelemaan kaikkia niitä itkeviä lapsia, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella. Kyllä siinä vierähti kyynel kettuturkin kaulukselle.

Kyyneleet saivat kuitenkin pian väistyä toiminnan tieltä. Juristin järjestelmällisyydellä Sasi selvitti Suomen nykyisen lapsiperheköyhyyden taustoja alan tutkimuksista.

– Kyllä se oli kylmäävää tekstiä. Vuonna 1995 köyhissä perheissä eli 52 000 lasta. 2000-luvun alussa heitä oli 129 000 ja vuonna 2010 jo 137 000. Koko tuon ajan kokoomus oli vallan kahvassa, eikä linja ole muuttunut sen jälkeenkään.

Vaikka viimetorstainen eduskuntakeskustelu oli käännekohta, päätös alkoi itää jo talvella, kun kokoomusnuoret esittivät lapsilisien poistamista syrjäytyneiltä.

– Olin juuri myynyt salkustani kaikki asetehtaiden osakkeet ja lahjoittanut rahat Unicefille, kun kuulin, mitä [kokoomusnuorten varapuheenjohtaja] Sauli [Schubak] oli möläyttänyt. Soitin siltä istumalta Saulille ja sanoin, että sellainen puhe raastaa tällaisen perheihmisen sydäntä. Mutta Sauli vain totesi, että taidat Kimmo olla heikompaa ainesta sinäkin.

Sasi pyrkii vakavissaan lapsiasiavaltuutetuksi. Työsarka on laaja, mutta Sasi haluaisi ajaa erityisesti tuloerojen kaventamista Suomessa.

– Se jos mikä on lasten edun mukaista, että köyhyys saadaan kitkettyä Suomesta, Sasi kertoo innoissaan.

Sasi ei kuitenkaan halua jättää eduskuntaa. Hän aikoo jatkaa toisen puolueen riveissä. Minkä?

– En ole vielä päättänyt. Mietin asiaa vappumarssilla.

OIKAISU: Kimmo Sasin huoli koskikin vain turkistarhaajien lapsia siinä tapauksessa, että heidän vanhempansa joutuisivat kymmenen vuoden siirtymäajan jälkeen etsimään muuta työtä. Muiden ryhmien talousahdinkoa Sasi ei maininnut. Kimmo Sasi aikoo jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti. Samoin kokoomus. Sasi ei tiettävästi myöskään ole myynyt yhdysvaltalaisen Raytheon-sotateollisuusyhtiön osakkeita. Yhtiö valmistaa muun muassa Tomahawk-risteilyohjuksia. Lapsiasiavaltuutettuna jatkaa Maria Aula. Pahoittelemme väärinkäsitystä.

Muissa medioissa:
Iltasanomat 25.4.2013: Ajatelkaa pieniä itkeviä lapsia
Yle 2.11.2011: Lapsilisät poistettava – järjenvastaista tukea heikomman aineksen lisääntymistä
Pörssisäätiö 30.6.2011: Kimmo Sasi ei ole myynyt Ratheon-osakkeitaan

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>