Google
Julkaistu 18.syyskuuta 2013

Kokoomus myy nuorisojärjestönsä

Kommentit
Lisää
Kuva: Janne Suhonen/valtioneuvoston kanslia

Myyntipäätöstä oli pohtimassa myös ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (vas.).

(HELSINKI-LAPUA) Kokoomuksen nuorisojärjestö Kokoomusnuoret pilkotaan osiin ja myydään. Puoluesihteeri Taru Tujusen mukaan keskusteluja on käyty sekä kotimaisten että ulkomaisten ostajaehdokkaiden kanssa.

– Pisimmällä ollaan rasismi- ja vihapuhejaoston osalta. Todennäköisin ostaja on Kansallismuseo.

Kansallismuseosta vahvistetaan, että neuvotteluissa ollaan jo melko pitkällä. Haamulehden saamien tietojen mukaan jaosto on tarkoitus sijoittaa vitriiniin Miranda - mustalaisten holokausti -näyttelyn yhteyteen.

– Sinne se sopisi. Näyttelyhän käsittelee toisen maailmansodan aikaista ”sivistyneistöä”, jonka teot, asenteet ja välinpitämättömyys johtivat vähemmistöjen joukkotuhoon. Tuollainen lisäosio loisi sillan nykyaikaan, museosta kerrotaan.

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Kokoomusnuorten talouspoliittiset linjaukset ollaan myymässä Englantiin Margaret Thatcherin muistomuseoon. Puolustuspolitiikan ja Nato-suhteiden osalta on tiettävästi oltu neuvotteluyhteydessä ainakin Kalifornian Ronald Reagan -museon ja Pariisin Viemärimuseon kanssa.

Myös nuorisojärjestön sosiaalipoliittisille kannanotoille etsitään loppusijoituspaikkaa. Esillä on ollut yhteistyö Olkiluodon ydinvoimalan jätteenkäsittelylaitoksen kanssa.

Puolueen varapuheenjohtajan kuntaministeri Henna Virkkusen mukaan Kokoomusnuorten myyntipäätös tehtiin puoluehallituksessa yksimielisesti. Ratkaisua kannatti myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Hänen mukaansa ratkaisu oli kipeä mutta väistämätön, sillä järjestön toiminta ei ole terveellä pohjalla.

Puoluesihteeri Tujusen mukaan ostajaehdokkaita on ollut yllättävän helppo löytää.

– Tällaisille menneen maailman ideologioille on kysyntää. Onhan niillä on kiistaton museoarvo - vähän niin kuin muumioilla ja kivikirveillä.

Myyntihintoja Tujunen ei paljasta. Markkina-analyytikkojen mukaan kyse tuskin on merkittävistä summista, sillä tuotteen jalostusaste on alhainen ja katenäkymät ovat epävarmat.

 

OIKAISU: Toisin kuin uutisessa virheellisesti mainittiin, Kokoomusnuoret ovat yhä oleellinen osa kokoomuksen puoluekoneistoa. Omien sanojensa mukaan järjestö edustaa kokoomuslaisia arvoja ja tarjoaa suoran vaikutuskanavan päätöksentekijöihin.

Asiasta muualla:
Kokoomusnuoret
Kansallismuseo: Miranda - mustalaisten holokausti. Kuka pelkää valkolaista?
Ronald Reagan -museo
Pariisin Viemärimuseo
Margaret Thatcher -museo

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>