Google
Julkaistu 6.elokuuta 2013

Kokoomusministeri jyrähtää: Työttömille töitä ja rikkaille veroja!

Kommentit
Lisää

(SEINÄJOKI) Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok) haluaa eroon työttömyydestä ja muuttaa verotuksen osallistavaksi.
– Järjestelmää pitää muuttaa niin, että luodaan järkeviä työpaikkoja, joissa ihmisille maksetaan järkevää palkkaa, eikä kyykytetä ihmisiä "sosiaaliturvalla", joilla ei tule toimeen.

Risikon mukaan myös verotuksessa tarvitaan täysremontti.
– On tärkeää, että rikkaatkin pääsevät osallistumaan yhteiskunnan toimintaan. Esimerkiksi kunnalle ja valtiolle maksettava tulo-, pääoma- ja varallisuusvero olisivat mahdollisia tapoja, joilla isotuloiset voisivat antaa panoksensa yhteiskunnalle, ministeri hahmottelee.

Ministerin mielestä tällainen järjestelmä olisi parempi myös isotuloisten kannalta, koska parhaassa tapauksessa se kehittäisi heidän oikeustajuaan ja estäisi heitä syrjäytymästä todellisuudesta.

Risikko vaatii muutoksia myös elinkeinoelämän moraaliin:
– Onhan se nyt posketonta touhua, että esimerkiksi Metso tekee 550 miljoonan voiton, josta se ei maksa latiakaan veroa, ja jakaa siitä yli 300 miljoonaa osinkoina. Sitten kun pitäisi säästää, pannaan henkilökuntaa pihalle.

Työntekijäthän sen voiton ovat tuottaneet eivätkä osakkeenomistajat, ministeri painottaa.

– Vastuuttomasta ja lyhytnäköisestä osakkeenomistajien paapomisesta pitää päästä eroon, Risikko toteaa Ilkan haastattelussa.

 

OIKAISU:
Toisin kuin uutisesta saattaa ymmärtää, sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok) ei sanomalehti Ilkan haastattelussa viitannut puolella tavullakaan työllisyyteen, verotuksen rakenteellisiin ongelmiin eikä elinkeinoelämän moraaliin. Sen sijaan hän toisti perinteisen epäilyksen työttömien ja sosiaalietuuksien saajien laiskuudesta ja esitti yrityksille ja kunnille mahdollisuutta teettää palkatonta työtä.

Asiasta muissa medioissa:
Ilkka 4.8.2013: Risikko: Vastikkeettomasta sosiaaliturvasta päästävä eroon
Kauppalehti 7.2.2013: Metsolta lihava osinko

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>