Google
Julkaistu 14.huhtikuuta 2015

Perussuomalaiset: Halla-ahoa ei tarvitse karkottaa

Kommentit
Lisää
Kuva: Kuvakaappaus

Kansalaisaloite on saanut jo yli 50 000 kannattajaa.

(EIRA-LAPUA) Perussuomalaiset ei kannata kansalaisaloitetta rikollisten karkottamisesta. Puolue ei myöskään vaadi europarlamenttiedustaja Jussi Halla-ahon karkottamista Suomesta. Samoin puolueen työntekijän Matti Putkosen kansalaisuutta ei tarvitse peruuttaa.

Kannanmuutos on hämmästyttänyt monia, sillä puolue on aikaisemmin jyrkästi vaatinut rikoksiin syyllistyneiden karkottamista Suomesta.

Aloitteen vastustus juontuu puolueen nuorisojärjestöstä. Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan järjestön kannanottoa edelsi neuvottelu juridisten asiantuntijoiden kanssa.

- Kävi ilmi, että mikään maa ei ole valmis ottamaan vastaan Halla-ahoa tai Putkosta. Tavallaan se on ymmärrettävää.

Neuvotteluja on tiettävästi käyty ainakin Kazakstanin ja Valko-Venäjän kanssa.

Tynkkysen mukaan perusteet karkottamiselle ovat kuitenkin edelleen olemassa.

- Periaatteessa kyllä. Halla-ahohan on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Ei Suomeen sellaista ainesta tarvita.

Vielä ankarammin sanoin nuorisojohtaja suomii perussuomalaisten puoluetoimiston työntekijää Matti Putkosta.

- Hänhän on saanut kahdeksan kuukauden tuomion raiskauksesta. Ei siis näytä siltä, että hän olisi kovin hyvin kiinnittynyt suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tynkkysen mukaan Perussuomalaiset Nuoret korostaa, että kaikkia emopuolueen jäseniä ei voida leimata muutaman yksilön käytöksen perusteella. Järjestö aikookin panostaa entistä voimakkaammin puolueen työntekijöiden ja aktiivien kotouttamiseen yhteiskuntaan.

 

OIKAISU: Toisin kuin uutinen antaa ymmärtää, perussuomalaiset ja puolueen nuorisojärjestö eivät vaadi kaikkien rikollisten kohtelua samalla tavalla. Vain ulkomaalaiset pitää karkottaa ja Suomen kansalaisuus pitää voida ottaa pois vain ei-kantasuomalaisilta. On epäselvää, miten monta sukupolvea kantasuomalaisuusstatuksen saavuttaminen kestäisi.

Kansalaisaloitteen rikokseen syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisesta ei ole perussuomalaisten tekemä, mutta perussuomalaisten eduskuntaryhmä teki samankaltaisen lakiesityksen 2012.

Asiasta muualla:

MTV 14.4.2015: Kansalaisaloite rikollisten karkottamisesta tuli täyteen
Suomen Uutiset 12.12.2014: PS-Nuoret: Vankeusrangaistuksiin tuomitut ulkomaalaiset karkotettava
Lakialoite ulkomaalaislain 51 ja 149 §:n muuttamisesta
Yle : KKO kovensi Halla-ahon tuomiota
http://fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Putkonen

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>