Google
Julkaistu 1.kesäkuuta 2014

Presidentti Niinistö: Nato-jankutus alkaa jo jurppia

Kommentit
Lisää
Sauli_Niinistö

Loputon Nato-jäsenyyden vatvominen ottaa jo päähän, sanoo Sauli Niinistö.

(HELSINKI-WASHINGTON) Keskustelu Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä kyllästyttää presidentti Sauli Niinistöä. Hänen mukaansa uutisointi suomalaisten Nato-kannoista käy hermoille.

– Tuskin ehtii kulua viikkoa, ettei jokin taho julkaise jotain umpijohdattelevalla kysymyksellä tehtyä gallupia, jonka mukaan nyt jo niin ja niin moni liittyisi Natoon, jos ei muuta vaihtoehtoa olisi. Minä en niitä juttuja jatkaisi lukea, mutta kun viran puolesta on pakko.

Myös monien poliitikkojen keskustelunavauksiksi luonnehtimat Nato-kannanotot ovat presidentistä tarkoitushakuisia ja älyllisesti epärehellisiä.

– Vähän väliä tulee joku Stubb tai Haglund, joka kitisee, että ”on voitava keskustella avoimesti”. Mistä muusta kuin siitä helkutin Natosta meillä on lätisty jo vuosikausia? Alkaa jo jurppia tommoinen.

Presidentti sai heti tuoreeltaan ymmärrystä tuohtumukselleen myös tiedotusvälineiden edustajilta.

­– Eihän se vetele, että ääneen pääsevät vain Nato-jäsenyyden kannattajat. Tai teetetään parin kuukauden välein uusi gallup vähän erilaisilla kysymyksillä, kunnes tulos miellyttää. Tai hehkutetaan jonkin tuntemattoman pikkuporukan Nato-kannanottoa suurena kansanliikkeenä. Meillä sellainen ei onnistu, kertoo Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

Myös perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan Nato-keskustelu on väärillä urilla.

­– On aivan kohtuutonta, että minun pitää koko ajan miettiä, saanko enemmän huomiota olemalla puolesta vai vastaan.

 

OIKAISU. Toisin kuin uutisesta saattoi ymmärtää, tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa lisää Nato-vatvomista, koska kansa ei ole vielä vakuuttunut. Myös Helsingin Sanomat aikoo jatkaa Nato-jäsenyyden junttaamista niin kauan, kunnes se saa kokoomuksen ja oman tahtonsa läpi. Timo Soini taas haluaa päästä johtamaan suurta kansalaiskeskustelua Nato-keskustelun tarpeellisuudesta.

Asiasta muualla mediassa:
Taloussanomat, 31.5.2014: Niinistö: Natosta pitää keskustella enemmän
Helsingin Sanomat, 20.5.2014: Joka kolmas suomalainen kehittäisi puolustusta Naton kanssa
Helsingin Sanomat, 29.3.2014: Vanhat radikaalit liputtavat Nato-jäsenyyden puolesta
Verkkouutiset 25.3.2014: Timo Soini: Tarvitsemme Natosta perinpohjaisen kansalaiskeskustelun
Helsingin Sanomat 19.5.2014:: Timo Soini: Nato-keskustelu on turhaa

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>