Google
Julkaistu 3.maaliskuuta 2013

Suomalaisfilosofit luovat hyvinvointia ja urheilumenestystä

Kommentit
Lisää
Himanen Katainen

Pekka Himasen ja Jyrki Kataisen filosofinen yhteistyö kantaa hedelmää.

 

(HELSINKI-WASHINGTON) Filosofisen huippututkimuksen tulokset tuntuvat suomalaisen yhteiskunnan kaikissa kerroksissa. Kansalaisten hyvinvointi on kohentunut, yritysten kilpailukyky on parantunut ja suomalaisurheilijoiden kisamenestys herättää ihastusta maailmalla, kertoo OECD:n tuore raportti.

Erityismaininnan saa Pekka Himasen ja Jyrki Kataisen filosofinen tulevaisuusraportti Sininen kirja, jota ovat täydentäneet Suomen johtavat tutkijat eri tieteenaloilta. Ministeriöt ja elinkeinoelämä ovat jo ryhtyneet toteuttamaan raportin konkreettisia ohjeita. Toimimattomuuden desintresseihin on puututtu ja eri osapuolten itseintressiä on lähdetty disintensiivejä karttaen edistämään kokonaisuuden intressin hyödyksi globaalissa arvoverkostossa.

Valtiontalouden 10 miljardin euron kestävyysvaje kutistuu kovaa vauhtia oikeudenmukaisen verotuksen kannustamana, kansalaisten hyvinvointi on parantunut, ja varsinkin tuloerot ovat kaventuneet merkittävästi. Elinkeinoelämän keskusliitto ja Teknologiateollisuus kiittelevät erityisesti filosofikaksikon terävöittämää yritysten tunnevoimaista kilpailukykyä.

Raportin kestävän kasvun laajan kuvan teoreettinen kehys ja korkeatasoisten tuotosten profiili heijastuu myös urheiluun. Huippu-urheilun muutostyöryhmä Humu on laatinut omat sovelluksensa Himasen ja Kataisen teoksen neuvoista. Jääkiekon, hiihdon ja muiden talvilajien mitalisade onkin yllättänyt useimmat tarkkailijat.

OIKAISU 3.3.2013 klo 15.11: Toisin kuin alkuperäisessä uutisessa kirjoitimme, Pekka Himasen Sininen kirja -raportti onkin useimpien arvioiden mukaan kierrätettyä ja turvotettua tuubaa, jonka 700 000 euron hyvinvointivaikutukset rajoittuvat sen ainoaan tekijään, Himaseen, itseensä. Raporttia eivät myöskään ole kehuneet maailmalla muut kuin Himasen kaverit.

2,5 miljoonaa maksaneen Huippu-urheilun muutostyöryhmän raportin osalta tilanne on toinen. Siinä hyötyjiä on useita, ilmeisesti ainakin viisi.

Filosofian ja tilaustutkimuksen tiimoilta muissa medioissa:
Long Play 19.2.2013: Himasen etiikka (maksullinen)
Yle 27.2.2013: Katainen ei kadu Himasen hanketta
Apu 25.2.2013: Humun kallis kupla 
Iltasanomat 3.3.2013: Joukkotyrmäys Himaselle ulkomailta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>