Google
Julkaistu 3.syyskuuta 2015

Suomalaisten asiat kerralla kuntoon, nyt on pakolaisten vuoro - ”Se kävi äkkiä”

Kommentit
Lisää
Kuva: Wikipedia, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Riikka Slunga-Poutsalo hoiti vähäosaisten asiat kuntoon Lohjassa ja on nyt vapaaehtoistyössä pakolaiskeskuksessa.

(LOHJA-FORSSA-OMANAPA) Tuhannet paikallispoliitikot ja kommenttipalsta-aktiivit eri puolilla Suomea ovat innostuneet auttamaan pakolaisia. Heille tarjotaan asuntoja ja työpaikkoja, ja kielikurssit ovat täynnä vapaaehtoisia opettajia.

Monet ovat ihmetelleet asennemuutosta. Lohjalainen Riikka Slunga-Poutsalo kertoo, että kaikki kävi kuitenkin yllättävän nopeasti.
- Monet meistä olivat tehneet ympäripyöreitä päiviä kommenttipalstoilla ja kunnanvaltuustoissa kantamassa huolta siitä, että ensin pitää panna suomalaisten vähäosaisten asiat kuntoon. Sitten joku vaan hoksasi, että hoidetaan ne asiat kuntoon, että ehditään auttaa pakolaisiakin.

Slunga-Poutsalo kertoo ensimmäisenä jutelleensa asiasta Vermossa raviohjastaja Timo Soinin (pers) kanssa.
- Timppa sanoi heti, että hän panee kaveriensa kanssa pystyyn kunnon perustulon, vaikka tonni kuussa, niin, että ei tarvi eläkeläisten ja muiden kitkutella.

Mukaan lähti myös espoolainen kaupunginvaltuutettu ja lastenvaunukauppias Pia Kauma (kok).
- Kun ei koko ajan tarvi toistella huhupuheita maahanmuuttajien kuulemma saamista sosiaalituista, ehtii tehdä yllättävän paljon. Leipäjonotkin saatiin pois tuosta vaan, kun rikkaat alkoi maksaa veroa. Jotkut maksoi Portugalista asti.

Poliittiset päätökset ovat tietysti tärkeitä, Slunga-Poutsalo sanoo, mutta merkittävää on myös tavallinen arkinen toiminta. Forssalainen mediavaikuttaja Nim. Sotiemme Veteraani vm. 1986 on samaa mieltä.
- Sen jälkeen kun lakkasin jakamasta kaiket yöt Suomi 24:ssä netistä löytämiäni juttuja mamuista, jotka vie meidän työt tai ei halua mennä töihin, olen jaksanut päivisin käydä naapurin mummolle kaupassa ja leikata sotaveteraanin nurmikon.

 

OIKAISU. Toisin kuin uutinen saattaa antaa ymmärtää, se ei ole totta eivätkä siinä mainitut poliitikot ole tehneet mitään konkreettista eriarvoisuuden tai köyhyyden vähentämiseksi Suomessa. Pia Kauma ei myy lastenvaunuja. Pahoittelemme epätarkkuuksia..

Aiheesta muualla:
Twitter 21.8.2015: Suomi on liian houkutteleva maa
IL 26.6.2015: Soini: Vapaaehtoisuus voi tarkoittaa nolla pakolaista
HS 2.9.2014: Kyllä, tämä keskustelu käytiin A-studiossa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>