Google
Julkaistu 20.marraskuuta 2014

Vientiteollisuus palkkaa 20 000 opettajaa, sairaanhoitajaa ja palomiestä

Kommentit
Lisää

Timo Soini (vas.) ja Juha Sipilä juttusilla Ylen studiossa.

(ETELÄRANTA-VETELI) Vientialojen työvoimapula helpottaa. Kunnilta siirtyy teollisuuden palvelukseen 20 000 työntekijää. Rekrytointiratkaisusta ilmoittivat Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajan Ilpo Kokkilan sihteerit  Timo Soini (ps) ja Juha Sipilä (kesk) Ylen haastattelussa.

Ensimmäinen 270 lastentarhanopettajan ryhmä siirtyy Nakkilan konepajan palvelukseen vuodenvaihteessa. Toimitusjohtaja Raimo Kivioja on haltioissaan.
-- Tämä rekrytointipanostus avaa meille uusia kasvunäkymiä varsinkin niissä maissa, joissa raskaan metalliteollisuuden asiakkaat ovat lapsia.

Työvoiman lisäys antaa uutta pontta myös kasvukivuissa kipristelevälle suomalaiselle tietotekniikka-alalle. Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkosen mukaan yhtiö on jo haastatellut 1 100 palontorjuntatehtävissä ollutta kuntatyöntekijää.
-- Kävimme heistä kovan kisan Nokian kanssa. Eiköhän tällä porukalla saada Lumian myynti nousuun.

Espoon kaupungin terveyskeskusten henkilökunta siirtyy kokonaisuudessaan Talvivaara Oy:n palvelukseen.

Myös elintarviketeollisuudessa vientiponnistelut saavat vahvistusta. Mustasaarelainen Riitan Herkku Oy on ilmoittanut palkkaavansa 270 keskustalaista kunnanjohtajaa marjanpoimintatehtäviin vanhoina työntekijöinä.

Muista vientiteollisuuden henkilöstöratkaisuista ilmoitetaan myöhemmin.

 

OIKAISU Toisin kuin uutisesta saattaa ymmärtää Timo Soini ja Juha Sipilä ovat eivät ole suoraan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n palkkalistoilla. Mikään taho ei myöskään ole ilmoittanut palkkaavansa kuntatyöntekijöitä, jotka Sipilän ja Soinin mukaan mukaan tekevät turhaa työtä. Myöskään EK ei ole selittänyt, miten kuntien työntekijöiden irtisanominen parantaisi vientiteollisuuden kilpailukykyä.

Muissa medioissa:
HS 25.10.2014: Sipilä: "Kunnissa kymmeniä tuhansia ylimääräisiä työntekijöitä"
HS 27.10.2014: Soini: "Julkisella sektorilla töissä kymmeniä tuhansia ihmisiä liikaa"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>